29 Ekim 2011 Cumartesi

Balderesi Balı Her Derde Deva

Bir balın oluşumunda önemli rol oynayan 3 madde vardır. Proteinler, enzimler, asitler. Bu 3 madde balın görünümünü, yararını ve tadını verir. Proteinler; balın kaynağını oluşturan ve buna bağlı protein yapı taşları olan aminoasitler balın içeriğinde düşük seviyededir. Genel itibariyle, balın yapısında 17 adet aminoasitin var olduğu araştırmacılar tarafından tespit edilmiştir.

Balın yapısını oluşturan diğer bir madde ise enzimlerdir. Enzimler; balda bulunduğu orana göre balın kalitesini belirler. Bir miktar çiçek özlerinin bir miktar arının bal yaparken katmış olduğu kendi salgısından dolayı değişik enzimler bulunur. Bu enzimler Balderesi balının en değerli maddeleridir. Bir balda enzim seviyesinin yüksek olmasını istiyorsanız tükettiğiniz balın doğal ve ısıtılmamış olmasına dikkat ediniz. Asitler ise; bala rengini ve kokusunu veren maddedir. Bal diyerek basit bir şekilde telaffuz ettiğimiz bu kelime aslında doğa harikası bir şifa kaynağıdır. Balın yararları saymakla bitmez. Ve her insanda tüketildiği dönem boyunca farklı yararlar sağlar. Balderesi balı, sadece tüketildiği dönem etkisini korumaz, bal tüketmediğiniz zamanlarda da önceden yemiş olduğunuz ballar devreye girer ve sizi olası bütün sağlık sorunlarına karşı korur. Genelde salgın olan hastalıkların size bulaşmamasını sağlayan bal, başka türlü hastalıklarınıza da iyi gelir. Örneğin; vücudunuzda kırık olan bir kemiğin iyileşmesinin daha hızlı olmasını sağlar. Çünkü; farklı coğrafyaların değişik iklimlerinde can bulan çiçeklerin her birinin farklı bir yararı vardır. Arılar her çiçekten farklı bir öz alır. Bir balın üretiminde milyonlarca çiçeğin özünden yararlanıldığı için yenilen bir kaşık bal dahi milyonlar şifa demektir. Balderesi karakovan balına sahip olmak ve bu lezzeti sizde tatmak istiyorsanız  www.balderesi.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygun fiyatı ve ödeme koşulları ile bütçenizi zorlamaz. Türkiye'nin her yerine kargo ile sipariş teslim edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder